LVSV & KEPS: Over ISIS, Congo & Poetin – met minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders

March 7, 2015

WOE 18/03/15
18-20u Aula Q

De wereld rondom ons verandert in een razendsnel tempo. Wie had enkele jaren geleden durven vermoeden dat de oostelijke regio’s van EU-buurland Oekraïne vandaag in een burgeroorlog zouden verwikkeld zijn? Of dat de Arabische Lente zou uitdraaien op een poging van terroristisch-religieuze organisaties als ISIS, Boko Haram en al-Nusra om een islamitisch kalifaat te stichten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika? En hoe zit dat met die bevoorrechte relaties tussen België en Congo, een land dat stilaan lijkt weg te zinken in autocratisch wanbestuur en corruptie?

Tijd voor een stand van zaken. Het Liberaal Vlaams Studentenverbond (LVSV) en de Kring der Economische, Politieke en Sociale Wetenschappen (KEPS) slaan de handen in elkaar voor de organisatie van een lezing door vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders.

De activiteit gaat door in het Nederlands, en start om 18.45u. De exacte aula wordt zo snel mogelijk meegedeeld. Toegang is gratis. Prof. Paul De Knop, rector van de Vrije Universiteit Brussel, zal het voorwoord verzorgen.

Na de lezing volgt een receptie in de Foyer.

Comments are closed.